Wie ben ik ?

Ik ben Brigitte Bollen, 56 jaar oud, getrouwd, moeder van 2 zonen en sinds 2011 woonachtig in Eijsden. Twee jaar geleden besloot ik mijn uitvaartbedrijf eveneens in deze gemeente onder te brengen.
 
Het overlijden van mijn moeder in 2000 heeft mij ingrijpend veranderd. Plotseling werd ik overvallen door een intens verdriet. Hoewel ik veel steun ervoer vanuit mijn omgeving voelde ik me toch teruggeworpen op mezelf. Dit klinkt negatief, alsof de bodem onder mijn voeten werd weggevaagd. En natuurlijk was dat ook zo, want alles wat overbleef was de kwetsbare, onbeschermde Brigitte. Maar hierdoor kreeg ik ook de kans mezelf opnieuw te leren kennen. Ik raakte gefascineerd door wat er met mensen gebeurt wanneer de dood dichtbij komt. Dit gold voor zowel de stervende zelf als voor de achterblijvers.
Ik besloot mijn werk in de zorg op te geven en een opleiding stervensbegeleiding te volgen. Daarnaast ging ik bij een uitvaartorganisatie werken, aanvankelijk als draagster. Na zowel een interne als een erkende opleiding tot uitvaartverzorger kon ik al snel aan de slag als uitvaartleider. Hoewel ik mijn hele ziel en zaligheid in dit werk legde, voelde ik dat er iets ontbrak. Ook in de uitvaartwereld draaide het om tijd en geld, waardoor ik me beperkt voelde in mijn mogelijkheden om nabestaanden te begeleiden in hun gekozen manier van afscheid nemen.
Daarnaast bemerkte ik een groeiende behoefte aan uitvaarten waar meer tijd en aandacht vereist is voor een andere, niet standaard, invulling. Steeds vaker kreeg ik tijdens mijn werk vragen van nabestaanden over de mogelijkheden om alvast zaken te regelen voor hun eigen, toekomstige uitvaart. En hoe vaak had ik hier langer bij willen stilstaan dan slechts het overhandigen van een zogenaamd wensenformulier. Steeds meer voelde ik mij beknot in mijn vrijheid om het vak van uitvaartleider naar mijn persoonlijke tevredenheid uit te oefenen. Een stemmetje in mijn binnenste bleef herhalen dat het anders zou kunnen….
  
In 2014 trok ik definitief de stoute schoenen aan en begon als zelfstandig ondernemer in de uitvaartbranche. Ik ontdekte dat creativiteit en passie nog het verschil kunnen maken. Maar de mooiste ontdekking was dat dat stemmetje binnenin mij al die tijd de stem van mijn ziel was geweest en dat ik die nu moeiteloos kon volgen.
Zonder bedrijfsprotocollen kan ik nu alles in de praktijk brengen wat het stemmetje binnenin mij zegt. Door samen met de nabestaanden letterlijk stil te staan bij het leven van de overledene, help ik ruimte te creëren om de perfecte uitvaart te realiseren.
Mijn missie is pas geslaagd wanneer u later met een goed gevoel terug kunt kijken op het afscheid van uw dierbare.
 
 

Delen: